Мой сайт
Меню сайта
Главная » Архив материалов

"Провід Тернопільської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів обурений зухвалим актом вандалізму, який здійснено в Тернополі, на бульварі Т.Шевченка, у ніч з 17 на 18 серпня: найманці антиукраїнських угрупувань розбили меморіальну дошку видатній українській громадській та політичній діячці, Президенту Антибільшовицького Блоку народів, голові Організації Українських Націоналістів, голові Конгресу Українських Націоналістів, народному депутатові України трьох скликань, Славі Стецько, уродженки Тернопілля. Цієї ж ночі пошкоджено і меморіальну дошку ще одному славному синові Тернопільщини – багатолітньому політв’язню сталінських таборів, командирові Третьої військової округи групи повстанських військ УПА-Захід полковнику Омелянові Польовому.

Провід вважає такі дії напередодні Дня незалежності України спеціально спланованими акціями проросійських сил, які помітно активізувалися з приходом нової влади. Те, що подібне нині відбувається в Тернополі – центрі національного відродження України, свідчить про безкарність антиукраїнських сил в державі, які усілякими способами зневажають Україну та її народ, паплюжать національні святині, пам’ять героїв-учасників національно-визвольних змагань.

... Читать дальше »

Просмотров: 6676 | Добавил: Abstracter | Дата: 20.08.2010 | Комментарии (4)

          У перший день нового року у Палаці

          культури„Березіль”тернополяни

          урочисто відзначили101-урічницю

          від дня народження Провідника ОУН

          Степана Бандери. Захід організував

          Провід Тернопільської обласної організації

          Конгресу Українських Націоналістів при

          підтримці Тернопільської міської ради.

          З доповіддю про Степана Бандеру

          як ідеолога українського націоналізму,

найвидатнішу постать національно-визвольної боротьби ХХ

століття виступив член Проводу ТОО КУН, начальник Головного

управління з питань внутрішньої політики, національностей,

релігії, преси та інформації облдержадміністрації Володимир

Ткач. Зацікавив учасників свята своїми думками про Провідника

нації та національно-визвольну боротьбу українського народу

голова Чортківської районної організації КУН, заступник голови

Чортківської районної ради Іван Віват.

   Змістовно виступив міський голова Тернополя Роман

Заставний, який не тільки говорив про Степана Бандеру, а й

... Читать дальше »

Просмотров: 2021 | Добавил: Abstracter | Дата: 09.04.2010 | Комментарии (2)

З ініціативи депутатів Збаразької районної ради від Конгресу Українських Націоналістів Мирослава Равлика та Ігоря Ломаги в Збаражі будується пам’ятний знак жертвам тоталітарного режиму – тим, кого в 40-50-тих роках ХХ століття насильно депортували із батьківських земель.

Памятник матиме вигляд хреста, у нижній частині якого крізь ґрати пробивається калина, в основіпівкуля з картою колишнього СССР, на якій позначено місця виселення жителів Збаражчини ... Читать дальше »

Просмотров: 1512 | Добавил: Abstracter | Дата: 09.04.2010 | Комментарии (3)

 Звернення національно-демократичних

сил Кременеччини до виборців

Шановні краяни, дорогі виборці!

Сучасність, політичні реалії напередодні виборів Президента України ставлять перед нами, нашою національною совістю нові виклики й завдання. Вкотре від чесної зваженої громадянської позиції залежить доля держави, духовність, свобода, добробут народу, його майбутнє, майбутнє наших дітей.
Будьмо пильними: проімперське шовіністичне лихо не дрімає. Пам'ятаючи про жертви минулих поколінь, ми, українці, свідомі зовнішньополітичної загрози з боку Росії. Проте глобальна економічна криза ,непрофесійна та популістська діяльність Уряду (один із болючих прикладів для кременчан - закриття цукрового заводу, як намагання знищити всю цукрову галузь - і не тільки її), вислужування переважної більшості парламентарів перед олігархічно-клановими групами, безсоромне розбазарювання державних коштів урядовцями за сприяння нардепів призвело до суттєвого погіршення матеріального та соціального становища мільйонів українських родин, посіяло тотальну зневіру, розчарування.
Вбачаючи в чинному Президентові України безкомпромісного захисника національних інтересів, Незалежності, уміння протистояти й не дати перетворити країну в новітню колонію, пропагандистський Кремль, антиукраїнські, комуністичні й прокомуністичні організації, а також солідарні з ними бютівці і регіонали розгорнули масову наклепницьк ... Читать дальше »

Просмотров: 1017 | Добавил: Abstracter | Дата: 23.02.2010 | Комментарии (0)

... Читать дальше »
Просмотров: 1417 | Добавил: cunte | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Стефан Романів: «Медвєдєв має стати на коліна і попросити вибачення в усього цивілізованого світу»
«Кремлівська верхівка без упину продовжує інформаційну війну проти України, її народу та історії. Нещодавнє звернення Медвєдєва з приводу річниці початку Другої Світової війни є яскравим тому прикладом. Російський президент безсоромно збрехав, назвавши представників українського визвольного руху «нацистськими поплічниками», - наголосив в коментарі УІС Голова Організації Українських Націоналістів (р) Стефан Романів.

Голова ОУН(р) вважає, що російські «достойники» намагаються приховати той незаперечний факт, що саме укладання спільного пакту між сталінською Росією та гітлерівською Німеччиною стало причиною розв’язання Другої Світової війни. Гітлерівці і сталіністи проводили спільні паради, допомагали одне одному з озброєнням та розробляли спільні плани поділу Європи.

«Українські ж націоналісти ще за півроку до укладання Пакту Молотова-Ріббентропа зі зброєю в руках билися проти союзників Гітлера на теренах Карпатської України і продовжили цю боротьбу проти всіх окупантів України, яка тривала і після закінчення Другої Світової війни».

«Тому Медвєдєву як лідеру держави-правонаступниці СРСР треба не розкидатися заявами із заяложеними штампами радянської пропаганди, а стати на коліна і попросити вибачення в усього цивілізованого світу за звірства і колабораціонізм своїх попередників», - зазначив Голова ОУН(р).

Українська Інформаційна Служба
Просмотров: 1082 | Добавил: cunte | Дата: 03.09.2009 | Комментарии (0)


На жаль, не можу додати до свого звернення ні «шановний», ні «достойний». Бо важко поважати особу, що дозволяє собі образливі випади на керівника моєї держави. Якби Ви зверталися просто до приватної особи, то й лихо з ним — не вперше сваряться Іван Іванович та Іван Никифорович. Але якщо згадані персонажі стоять на чолі своїх держав і народів, то вже не все одно, хто кого перший обізвав «гусаком» і за що. Бо і мій Президент і я є часточками одної землі, одної нації, як і Ви, вочевидь, в своєму зверненні претендуєте на право висловлювати не лише особисту думку, але й думку якщо не цілого свого народу, то принаймні якоїсь його частини. Тому якщо висловлюють якісь звинувачення і претензії до очільника моєї держави, в якій я живу, то до деякої міри це стосується і мене. То ж, не претендуючи на заяви державного рівня, дозволю собі лише кілька заміток на полях Вашого звернення.

Чесно кажучи, якщо не знати, хто автор тих рядків, то складається враження, що належать вони якомусь пенсіонеру колишнього «союзного значения», принаймні «брежнєвсько-андропівського розливу», настільки просякнуті вони психологією і лексиконом отого «світлого минулого». Але з телекамер і газетних шпальт дивиться обличчя досить молодої людини. Щоправда, наш поет, побачивши його, здригнувся б: знову ті ж самі «візантійські очі! Як я знаю їх нещирий зір!» І тим же візантійством, традиційним, на жаль, для всієї історії «третього Риму», пронизане кожне слово Вашого послання. Не буду торкатися тут загальнодержавних проблем на кшалт вступу в НАТО, приїзду патріарха Тихона чи «з ким і проти кого» дружити у взаєминах з кавказькими сусідами. Але щодо нав’язливих уже «газових проблем», то чи не лукавите Ви, звинувачуючи Україну у тих гріхах? Чи не Ви оголосили взимку «газоват» половині Європи, змусивши її народи хапати дрижаків? Але й це — справи державців. А от щодо Севастополя, то і для мене особисто це — ... Читать дальше »
Просмотров: 1177 | Добавил: cunte | Дата: 03.09.2009 | Комментарии (0)

Ще не встиг керівник РПЦ ступити на українську землю, як одразу ж проговорився. Звичайно, думати, що сталося це випадково, якось не випадає – занадто серйозний рівень місії, чи точніше, спецоперації.
Проаналізуємо висловлювання, котрі є значимими, а, може, й основними у процесі візиту Кіріла. Отже, уважно вдумуйтеся у видані ним перли.

1. Кіріл: Київ – лише «південний центр російського православ’я».

Абсолютно у стилі «малоросія-південні райони Росії». Такою формулою постійно користувалися окупанти царського покрою, а тепер виявляється, що навіть та, застаріла їх мотивація ще актуальна. Могли б і щось нове придумати… Але ж знають, що без Києва їм – ніяк, бо Київ – і справді центр, а вони – так собі, периферія; коли Київ уже був центром, вони залишалися у глухомані та дебрях. Залишається там і нинішня Москва, незважаючи на розбудову імперії чи прикриття формулою «Москва – Третій Рим». Бо глухомань та нездоланна і дебрі непрохідні – вони панують у їх, московській душі, котру й вони самі ніяк не можуть «умом понять». Використовуючи їх логіку, Кіріла та всіх прихильників «Києва як південного центру російського православ’я» треба вважати зрадниками їх же Батьківщини-Московії з усіма похідними звідси наслідками: репресіями, виселеннями, голодоморами, зачистками і т.п. Якщо відповідних заходів не буде вжито, то задум «Третього Риму» треба вважати таким, що був штучним, себе не виправдав, вже не актуальний. В імперських аналітиків є серйозна проблема: що придумати, аби і надалі тримати у своєму силовому полі власний народ?

Чому ж цьогорічний Собор РПЦ вирішила провести саме у Києві? Чим їх не влаштувала Троїцько-Сєргієва Лавра, де дотепер і відбувалися Собори? Може, аж тепер дізналися, що коїлося у стінах цієї Лави, де у ХІХ-ХХ століттях розважалася студентська «всепянейша ... Читать дальше »

Просмотров: 1163 | Добавил: cunte | Дата: 04.08.2009 | Комментарии (1)

Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу ! Руки геть від КУНу !
Просмотров: 1011 | Добавил: cunte | Дата: 27.02.2009 | Комментарии (1)

18.02.09

21 лютого 2009 року о 10-00 в приміщенні Палацу учнівської молоді у Львові відбудеться “Форум Націоналістичних Сил”,  присвячений  80-річчю створення Організації Українських Націоналістів.
У роботі Форуму братимуть участь представники із  9 -ти областей та міста Києва, запрошенні лідери націоналістичних партій: КУН, ВО“Свобода”, УНА УНСО, Української партії, численних організацій національно-патріотичного спрямування. В якості гостей на форумі будуть представники  НРУ, УНП, УРП “Собор ”, ХДС, НСНУ, народні депутати, представники виконавчої влади, відомі громадські діячі, інтелігенція.

На форумі передбачено заслухати доповідь “ОУН. Вчора, сьогодні і завтра”.
Будуть також розглянуті пропозиції внесення змін до виборчого законодавства, захисту українського паспорта, актуальні питання політичного життя .Очікується прийняття спільного меморандуму націоналістичних сил .
По закінченні форуму відбудеться урочистий концерт.

Львів, пл.Петрушевича,2

Початок реєстрації з 9.30

Прес-служба КУН ЛОО

За детальною інформацією звертатись по тел.8 (0322) 238-67-64, 238-67-

Просмотров: 1112 | Добавил: cunte | Дата: 20.02.2009 | Комментарии (0)

1 2 3 ... 7 8 »
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz