Мой сайт
Меню сайта
Главная » 2008 » Февраль » 16 » Ювілейна академія у Львові
Ювілейна академія у Львові
19:16

Надрукувати
06.02.08

У переповненому залі Палацу Мистецтв звучала коляда...

«...Йшов 1909-й рік. У сім'ї священика Андрія Бандери готувалися до Різдвяних свят. Першого дня року народився син Степан. Отримавши ім'я християнського Первомученика, Степанові судилося стати символом Української Нації, її прапором. Прапором, який несли повстанці лісами, долинами, полонинами. Мабуть з Бандерою у серці йшли у бій, напевно із думкою про нього пускали себе під кулі. Багатьох з нас на великих «просторах імперії» називали бандерівцями лише за приналежність до України. Мало хто із нас сперечався.

15 років тому Бандерівці отримали в міністерстві Юстиції свідоцтво про реєстрацію партії Конгресу Українських Націоналістів».

З таких слів починалася урочиста Академія з нагоди 15-річчя створення Львівської обласної організації Конгресу. З усіх куточків Львівщини зібрались націоналісти на відзначення цієї дати. Зрештою прибули й численні гості. З ювілеєм прийшли привітати Конгрес політичні партнери, представники громадськості, інтелігенція.

З вітальним словом виступили депутати обласної ради – голова обласної організації УНП Богдан Козак, заступник голови облдержадміністрації, один з керівників обласної організації НРУ, голова «Просвіти» Ярослав Пітко,  а також від Ліги Українських Жінок Лідія Купчик, голова Всесвітньої організації Товариства «Лемківщина» Володимир Ропецький, міський голова Львова 1990-1994 рр. Василь Шпіцер, поет-пісняр Микола Петренко, Герой України Юрій Шухевич.

Від керівництва партії львівську організацію привітав Володимир Борейчук, а від сусідів – франківців Богдан Борович.

З великою приємністю присутні привітали з державною нагородою Дарію Гусяк.

Своїми спогадами, думками й планами перед членством та гостями поділились голови організації різних періодів – Іван Губка, Михайло Вовк, Микола Пшевлоцький.

У залі були присутні представники Братства ОУН-УПА, товариства політв'язнів і репресованих, видавці та автори з якими співпрацює ЛОО КУН, донька Петра Дужого з сім'єю, донька скульптора Михайла Черешньовського. Академію супроводжувала виставка вишивки Степана Бориславського з Дрогобиччини та виставка-продаж видань Конгресу і видавництва «Світу дитини». До ювілейної Академії були видані плакати та календарі до року Степана Бандери, перша книжка із серії «Бібліотека Бандерівця» -  «Про господарську діяльність ОУН». Вперше побачила світ поштова марка, присвячена Конгресу Українських Націоналістів.

У концертій програмі виступила молода львівська співачка Софія Федина, гурт автентичного співу «Коралі», вокальне чоловіче тріо із Старого Самбора та чоловіча хорова капела «Діброва» із Жовкви, під орудою заслуженого артиста України Олексія Волинця. Присутні побачили й відеопродукцію конгресівців – відеокліпи, які з нагоди ювілею організації демонтувалися на Львівському телебаченні.

Вже найближчим часом готується і передача до 15-річчя Конгресу на радіо «Незалежність».

Ювілей відбувся, а тепер знову до повсякденної роботи кличе нас «Рік Степана Бандери».

Просмотров: 937 | Добавил: cunte | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz