Мой сайт
Меню сайта
Главная » 2008 » Февраль » 24 » Відбулася прес-конференція на тему "15 років з часу заснування Конгресу Українських Націоналістів"
Відбулася прес-конференція на тему "15 років з часу заснування Конгресу Українських Націоналістів"
15:40
15 років з часу заснування Конгресу Українських Націоналістів
Надрукувати
22.02.08

Відбулася прес-конференція на тему "15 років з часу заснування Конгресу Українських Націоналістів"Конгрес Українських Націоналістів у ці дні відзначає своє п'ятнадцятиріччя. З цієї нагоди 22 лютого в УКРІНФОРМі відбулася прес-конференція на тему: "15 років з часу заснування Конгресу Українських Націоналістів", в якій взяли участь заступники голови КУН Володимир Борейчук і Марія Олійник, голова секретаріату Головного Проводу Степан Брацюнь, член Проводу, редактор газети "Нація і держава" Михайло Сидоржевський.

За словами Володимира Борейчука, свою історію КУН започаткував ще далекого 1929 року, коли на західноукраїнських землях, які входили до Австро-Угорської імперії, була створена права партія, яка в основу своєї політичної спрямованості поклала ідеологію українського націоналізму. 1992 року діяльність партії була відновлена в новітній Українській державі, а на початку січня наступного року партію було зареєстровано в Мін'юсті України. "На сьогодні Конгрес Українських Націоналістів налічує у своїх рядах близько 30 тисяч членів у всіх регіонах України, зареєстровано понад 2 тисячі первинних організацій партії", - зазначив Володимир Борейчук. Крім того, в радах різного рівня - від сільської до обласної - працюють майже 1700 членів, обраних від КУН, 12 кунівців очолюють міські ради, 89 - сільські і селищні, повідомив він.

Найбільшим здобутком партії за пройдений період, на думку Марії Олійник, яка мешкає в Донецьку, є поповнення партії молодими людьми та збільшення кількості її членів на південно-східних теренах України, де спротив національним ідеям з боку місцевої влади особливо жорсткий. "На Сході України при владі залишаються ті люди, які вороже налаштовані до всього українського, в тому числі і до нашого Конгресу". Однак, переконана вона, ніяким силам не здолати тих паростків національної свободи, які невдовзі можуть дати зелені руна на всій українській землі.

Степан Брацюнь розповів, що 2004 року КУН став асоційованим членом Альянсу європейських націй як національно-патріотична партія, що бачить майбутню Європу без будь-якого політичного, економічного та культурного панування окремої нації. КУН, наголосив він, завжди готовий до співпраці з прогресивною європейською спільнотою, яка базуватиметься на гуманістичних засадах.

Просмотров: 964 | Добавил: cunte | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz