Мой сайт
Меню сайта
Главная » 2008 » Май » 3 » Парад Вишиванок Скрипки: покращення аури українців?
Парад Вишиванок Скрипки: покращення аури українців?
11:55

Парад Вишиванок має на меті не тільки нагадати про давні українські традиції, а й відродити справжнє тлумачення Травневих свят, наше одвічне розуміння Маївок.

У суботу, 3-го травня, у Києві в рамках міжнародного етнічного фестивалю Країна Мрій з Олегом Скрипкою на чолі відбудеться незвичайне дійство. Кияни, гості міста та всі охочі матимуть змогу долучитися до Маївок і взяти участь у Параді Вишиванок.

Хода розпочнеться о 12:00 від Андріївської церкви - прокотиться Андріївським Узвозом - далі поверне на Боричів Тік - вийде на Поштову площу - і попрямує вулицею Сагайдачного до Контрактової площі - де біля пам'ятника Григорію Сковороді відбудуться народні гуляння з музикою і танцями.

Парад Вишиванок та Маївки пройдуть у передчутті 5-го фольклорного дійства від Країни Мрій, яке цього року відбудеться 21-22-го червня на Співочому полі у Києві. Така дата фестивалю обрана не випадково: цього року Країна Мрій нагадає про правдиві витоки ще дохристиянського свята Купала, пов'язаного з літнім Сонцестоянням.

Мета цієї ходи: не тільки нагадати про давні українські традиції, а й відродити справжнє тлумачення Травневих свят, наше одвічне розуміння Маївок. Насправді, назва Маївок походить від дієслова маяти - прикрашати зеленню.

ДИВИСЬ ТАКОЖ
 
18.04.2008Адже саме в травні природа, незважаючи на попередні круті примхи погоди, постає в усій своїй красі. Звідси і давні обряди наших пращурів, які здійснювалися у цю пору, а разом з ними і цілий зріз обрядових (майських) пісень отримали назву - Маївки.

Також організатори сподіваються, що Парад Вишиванок започаткує ще одну слушну нагоду, аби люди могли подіставати зі сховків, напрасувати і вбрати свої неповторні вишиванки. Так, Олег Скрипка вважає, що вишиванку не слід вдягати тільки на свята, а варто носити, коли є бажання.

"В принципі, це ж повсякденний одяг. Дуже покращує ауру людини. Але якщо подивитися під практичним, приземленим кутом зору, то вишиванка за своїм кроєм, на додачу ще й з природних тканин, дуже корисна для тіла, а відтак і для здоров'я взагалі", - говорить головний натхненник Країни Мрій.

Просмотров: 873 | Добавил: cunte | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz