Мой сайт
Меню сайта
Главная » 2008 » Сентябрь » 20 » Заява Головного проводу Конгресу Українських Націоналістів
Заява Головного проводу Конгресу Українських Націоналістів
11:51
Заява Конгресу Українських Націоналістів Надрукувати
22.09.08

Антиукраїнські сили у Верховній Раді, що представлені фракціями комуністів та регіонів, до яких долучилася БЮТ та «Блок Литвина», нехтуючи Конституцією України, перейшли у відкритий наступ на  українську мову  - основу української державності.

Так 19 вересня цього року Верховна Рада проголосувала в першому читанні за Закон України «Про державну службу», внесений В. Януковичем,  у статті 21 «Загальні вимоги до осіб, що вступають на державну службу і претендують на зайняття посад державної служби» закладена антиконституційна вимога в п. 3. : вільно володіти державною та російською мовами.

 

Постає питання: чому Віктор Янукович, як розробник закону, так опікується російською мовою? Про те, чи всі держслужбовці володіють українською,  В. Янукович не переймається.

Проголосований проект закону суперечить 10 статті Конституції України та рішенню Конституційного Суду від 14 грудня 1999 року, в якому чітко сказано: «українська  мова  як  державна  є  обов'язковим  засобом спілкування на всій території України при  здійсненні  повноважень органами  державної  влади (мова актів,  роботи,  діловодства,  документації)».

Отже, обов’язкового володіння російською мовою державними службовцями  Конституцією України не передбачено.

Якщо ще врахувати той факт, що 2 вересня фракція БЮТ з комуністами та Партією Регіонів  проголосували   ряд законопроектів, що носять відверто антиконституційний та антидержавний характер ( зокрема, Закон про Кабінет Міністрів, де, всупереч нормам Конституції, обмежуються повноваження Президента в  сфері забезпечення обороноздатності, безпеки країни та  її зовнішньої політики),   то можна ствердно сказати, що Верховна Рада стала на шлях  державного перевороту, інспірованого Москвою.

Конгрес Українських Націоналістів засуджує антиконституційні дії  вищого законодавчого органу держави і звертається до гаранта Конституції,  Президента України Віктора Ющенка не допустити державного перевороту в Україні.

Звертаємося до громадськості стати на захист української мови і Конституції України.

Головний  Провід Конгресу Українських Націоналістів.

Просмотров: 609 | Добавил: cunte | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Сентябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz