Мой сайт
Меню сайта
Главная » 2009 » Январь » 29

Шановні панове українські офіцери,

Шановні і дорогі курсанти, ліцеїсти і студенти.

Я дуже радий зустрітися з вами у День подвигу Героїв Крут. Сьогодні вшановуємо один з найвизначніших подвигів Українського війська. Це - звитяга Українського духу і зброї. Це - удар молоді проти рабства народу. 91 рік тому відбувся бій, який є легендою. Воїни, курсанти і студенти піднялись на нерівну битву з ворогом заради свободи, заради рідного дому, заради свого народу, заради України. Українська історія була не раз свідомо перекручена і підмінена. Загарбники так завжди роблять з підкореними народами. Вони, насамперед, дискредитують ідею визвольної боротьби. Бій під Крутами - це біль, це втрати, але це - не поразка. Це - звитяга: як історичний факт, як історична правда, як національна істина. Студенти-січовики, юнкери та козаки перемогли більшовиків. Агресор був зупинений. Він зазнав численних втрат. Бій відіграв виняткову стратегічну роль. Блокування наступу більшовиків дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті. Це було перше у ХХ столітті офіційне визнання нашої держави. Це визнання було прийняте світом і, в тому числі, Радянською Росією. Це визнання утвердило на політичній карті Українську державу.

Бій під Крутами захистив нашу свободу. День подвигу під Крутами - це наш справжній національний День Захисника Вітчизни. Він неминуче - це моє глибоке переконання - постане в серці кожного українського воїна і громадянина.

Я підтримую ініціативи, які лунають вже давно, щодо державного встановлення такого пам'ятного дня. Та головне, щоб цього статусу цей день набув силами людей, українства, нашої всієї громадськості.

Безумовно, вагомішою, ніж воєнна, була ідейна перемога захисників Крут. Їхній подвиг сколихнув наш народ. Їхн ... Читать дальше »

Просмотров: 835 | Добавил: cunte | Дата: 29.01.2009 | Комментарии (2)

Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz