Мой сайт
Меню сайта
Главная » Архив материалов
10 лютого в Тернопільській ЗОШ №19 пройшла науково-практича конференція, присвячена 100-літтю від Дня народження Провідника ОУН Степана Бандери. Участь в роботі конференції взяла голова ТМО КУН Галина Ратушняк, яка привітала учнів та вчителів школи з даним заходом і з проголошеним на Тернопіллі – роком С.Бандери та подарувала школі збірку націоналістичної літератури.
Просмотров: 774 | Добавил: cunte | Дата: 14.02.2009 | Комментарии (4)


1 лютого 2009 року в Тернопільському драматичному театрі імені Т. Шевченка відбулася урочиста академія присвячена цій знаменній даті. Почалися урочини з виконанням гімну Українських Націоналістів. В академії взяли участь поважні  гості з Київа, Львова, Івано-Франківська. В родинній обстановці присутні вислухали тематичні доповіді гостей та місцевих очильників присвячені Організації Українських Націоналістів. Гарне враження залишилося від виступів професійних та аматорських митців, яких присутні неодноразово нагороджували тривалими
оплесками. По завершенню урочистої академії присутні та гості поклали квіти  провіднику ОУН Степанові Бандері.
Просмотров: 727 | Добавил: cunte | Дата: 02.02.2009 | Комментарии (0)


Шановні панове українські офіцери,

Шановні і дорогі курсанти, ліцеїсти і студенти.

Я дуже радий зустрітися з вами у День подвигу Героїв Крут. Сьогодні вшановуємо один з найвизначніших подвигів Українського війська. Це - звитяга Українського духу і зброї. Це - удар молоді проти рабства народу. 91 рік тому відбувся бій, який є легендою. Воїни, курсанти і студенти піднялись на нерівну битву з ворогом заради свободи, заради рідного дому, заради свого народу, заради України. Українська історія була не раз свідомо перекручена і підмінена. Загарбники так завжди роблять з підкореними народами. Вони, насамперед, дискредитують ідею визвольної боротьби. Бій під Крутами - це біль, це втрати, але це - не поразка. Це - звитяга: як історичний факт, як історична правда, як національна істина. Студенти-січовики, юнкери та козаки перемогли більшовиків. Агресор був зупинений. Він зазнав численних втрат. Бій відіграв виняткову стратегічну роль. Блокування наступу більшовиків дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті. Це було перше у ХХ столітті офіційне визнання нашої держави. Це визнання було прийняте світом і, в тому числі, Радянською Росією. Це визнання утвердило на політичній карті Українську державу.

Бій під Крутами захистив нашу свободу. День подвигу під Крутами - це наш справжній національний День Захисника Вітчизни. Він неминуче - це моє глибоке переконання - постане в серці кожного українського воїна і громадянина.

Я підтримую ініціативи, які лунають вже давно, щодо державного встановлення такого пам'ятного дня. Та головне, щоб цього статусу цей день набув силами людей, українства, нашої всієї громадськості.

Безумовно, вагомішою, ніж воєнна, була ідейна перемога захисників Крут. Їхній подвиг сколихнув наш народ. Їхн ... Читать дальше »

Просмотров: 835 | Добавил: cunte | Дата: 29.01.2009 | Комментарии (2)

Тернопільська обласна організація Конгресу Українських Націоналістів 24 січня 2009 року провела конференцію щодо участі в виборах до обласної ради та затвердила список кандидатів в депутати. В роботі конференції взяв участь заступник голови Конгресу Українських Націоналістів Володимир Борейчук, який засудив деструктивні дії деяких колишніх членів КУНу та побажав перемоги на виборах.
Просмотров: 741 | Добавил: cunte | Дата: 24.01.2009 | Комментарии (7)

1 січня 2009 року о 14 годині в ПК "Березіль" відбула урочиста академія з нагоди 100 річного ювілею провідникові Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері. Урочисту академію відкрив Олег Вітвіцький, який є одним з організаторів цього заходу. Конгрес Українських Націоналістів разом з громадськими організаціями Тернопілля утворили Координаційну раду Громадських організацій Українська справа, власне це потужне національно-патріотичне  утворення й приклалося до такого масштабного відзначення 100 роковини з дня народження Степана Бандери. Перед численною громадою міста та області, яка незважаючі на перший день нового 2009 року зібралася у палаці культури "Березіль", виступили: Олег Вітвіцький - заступник голови Тернопільської обласної ради, Микола Миколенко - голова Тернопільської обласної ради, Володимир Чибрас - голова Тернопільської обласної організації Конгресу Українськиї Націоналістів, Галина Ратушняк- голова Тернопільської міської організації КУН та інші шановні громадські діячи Тернопілля. Присутні були вражені глибоким духовним змістом концертної програми святкування та часто нагороджували виступаючих шаленими оплисками та виголосами "Браво".
Просмотров: 759 | Добавил: cunte | Дата: 02.01.2009 | Комментарии (1)

28 грудня 2008 року відбулося засідання розширеного проводу Тернопільської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів на якому зокрема прийняте одноголосне рішення про виключення зі складу членів КУНу : Миколу Дупая, Богдана Дригуша, Володимира Хребтака та Миколу Кравчука. Таке сурове рішення прийняте тому,  що вони неодноразово порушували статут та Декалог Українського Націоналіста. Крім того, розширений провід обговорив питання щодо участі Конгресу у дочасних виборах до обласної ради. З цього питання відбулися обговорення та прийняте рішення, яке буде оприлюдненне незабаром в засобах масової інформації.
Просмотров: 778 | Добавил: cunte | Дата: 28.12.2008 | Комментарии (2)

Більш детальні фото можна проглянути відвідавши фотоальбом сайту.
Просмотров: 786 | Добавил: cunte | Дата: 27.12.2008 | Комментарии (1)

В Тернополі 26 грудня 2008 року відкрито монумент провідникові ОУН Степанові Бандері. Конгрес Українських Націоналістів  впровадив ініціативу спорудження монументу провідникові Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері. Ця мрія багатьох національних патріотів була здійснена завдяки активній позиції Тернопільської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів та безпосередньо голові Володимиру Чибрасу. Крім того, саме ця організація була ініціатором прийняття рішення про присвоєння Степанові Бандері звання - Героя України. Так має бути і так буде ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
Просмотров: 768 | Добавил: cunte | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (1)

В понеділок, 22 грудня 2008 року, Тернопільська Обласна Організація Конгресу Українських Націоналістів о 18.30 збирає своїх активістів на нараду відносно політичної ситуації в Україні та дії в цей критичний час. ЩО? ХТО? МАЄ РОБИТИ? Щоб врятувати УКРАЇНУ.
МИ знаємо що, як і коли це треба робити !
СЛАВА УКРАЇНІ !!!  - ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
Просмотров: 734 | Добавил: cunte | Дата: 19.12.2008 | Комментарии (1)

Надрукувати
17.12.08

1 січня 2009 року Україна відзначатиме 100 років з Дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів, людини, що стала справжнім символом національно-визвольного руху Степана Бандери. Хмельницькі націоналісти в рамках відзначення 100 річного ювілею Провідника підготували настінний календар на 2009 рік. Його наклад – 5000 примірників.

Заходи по вшанування Степана Бандери розпочалися з акції «Подаруй школі книгу».

Школи та ВУЗи краю отримали від обласної організації КУН в подарунок книгу «Місія Бандери» Ярослава Сватка та настінний календар на 2009 рік із світлиною  Степана Бандери. В окремих школах проведено бесіди із старшокласниками на тему «Степан Бандера – символ національно-визвольного руху».

Прес-служба

Хмельницької обласної організації КУН

Просмотров: 748 | Добавил: cunte | Дата: 19.12.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 7 8 »
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz