Мой сайт
Меню сайта
Главная » Архив материалов

Під таким гаслом в Тернополі пройшла акція щодо визнання Української Повстанської Армії на державному рівня та відзначення цього дня, як дня захисників України. Громадські організації Тернопільщини обєднанні координаційною радою "УКРАЇНСЬКА СПРАВА" сказали ТАК визнання УПА : Конгрес Українських Націоналістів, Конгрес ... Читать дальше »
Просмотров: 829 | Добавил: cunte | Дата: 15.10.2008 | Комментарии (0)

- Надіслане звернення Президентові України звернення  з проханням встановлення 14 жовтня Днем захисників України.
- Організована благодійна компанія  із збору коштів для організації санаторного лікування колишніх вояків УПА у санаторії "Говерла" м. Моршин.
- 12 жовтня 2008 року о 15.00 в драматичному театрі відбудеться захід до Дня захисників України.
- 14 жовтня проведення походу памяті УПА в місті Тернополі о 18.00 (збір біля Катедри, майдан Волі) та районних центрах Тернопіля.






Просмотров: 716 | Добавил: cunte | Дата: 11.10.2008 | Комментарии (0)

14 жовтня 2008 р.Б. по всій Україні проходитиме традиційне свято Покрови. Саме в цей день мистецьке об’єднання «ОsтаNNя Барикада» проводитиме в місті Київі однойменне свято традиційної української культури – фестиваль патріотичної пісні.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці – традиційне українське свято, яке прийшло до нас крізь століття із брязкотом козацьких шабель і відлуням пісень – й донині зберігає свій неповторний волелюбний колорит.

Саме українська патріотична пісня покликана нагадати нам про незламну волю та написаний кров’ю заповіт Героїв, які здобували Українську Державність. Сьогодення кличе нас підняти святий прапор боротьби, який прийшов до нас крізь покоління, і покласти свої сили на піднесення національної свідомості, стрижнем якої є культура та духовність.

14 жовтня 2008 р.Б. ми відзначатимемо 66 річницю створення Української Повстанської Армії – Армії, яка героїчно і жертовно боролась за Українську Самостійну Соборну Державу. Тому фестиваль української патріотичної пісні, крім того, ще й спроба донесення тієї незламної волі, яку заповіли нам найкращі сини й доньки української нації – борці проти чужоземного поневолення.

Ціль фестивалю «Покрова» – популяризація української національної єдності, патріотизму, української мови та вшанування світлої пам’яті патріотів України, які полягли в боротьбі за свої ідеали.

Мистецьке об’єднання «ОsтаNNя Барикада» систематично та планомірно проводить заходи з метою популяризації сучасної української культури, і даний фестиваль не є виключенням, участь у ньому візьмуть колективи з усіх кутків України.

В рамках програми фестивалю плануються виступи народних колективів з Волині, Галичини, Прикарпаття та українських бардів. Кульмінацією стане виконання патріотичних та повстанських пісень такими гуртами, як Плач Єремії, Рутені ... Читать дальше »

Просмотров: 1467 | Добавил: cunte | Дата: 05.10.2008 | Комментарии (0)

Степан Брацюнь: Вибори – це лакмусовий папірець для ЗМІ ( Базар ЗМІ відкрито) Надрукувати
22.09.08

Голова секретаріату Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь називає статтю в Інтернет виданні vovremya.info «Базар открыт» відпрацюванням коштів проросійських політтехнологів. «Це вже стало «гарною традицією» для маловідомих Інтернет видань на передодні виборів за рахунок розміщення неправдивих матеріалів заробляти гроші. Тому слід сказати, що базар «открыт» не лише для партій, а й для подібних vovremya.info ЗМІ», - сказав Брацюнь.   За словами політика, на сьогодні в ... Читать дальше »

Просмотров: 712 | Добавил: cunte | Дата: 22.09.2008 | Комментарии (0)

Заява Конгресу Українських Націоналістів Надрукувати
22.09.08

Антиукраїнські сили у Верховній Раді, що представлені фракціями комуністів та регіонів, до яких долучилася БЮТ та «Блок Литвина», нехтуючи Конституцією України, перейшли у відкритий наступ на  українську мову  - основу української державності.

Так 19 вересня цього року Верховна Рада проголосувала в першому читанні за Закон України «Про державну службу», внесений В. Януковичем,  у статті 21 «Загальні вимоги до осіб, що вступають на державну службу і претендують на зайняття п ... Читать дальше »

Просмотров: 608 | Добавил: cunte | Дата: 20.09.2008 | Комментарии (0)

12.09.08

11 вересня 2008 року в Тернопільській ЗОШ №19 відбулось відкриття та посвячення меморіального комплексу присвяченого національно-визвольним змаганням та Роману Шухевичу. Участь у заході взяли  вчителі, учні школи, учасники національно-визвольних змагань, політв’язні та представники правих політичних партій – КУНу, Руху, ВО «Свободи», УНП.

Тернопільська ЗОШ №19 відрізняється від інших навчальних закладів патріотичним вихованням молоді, формуванням в учнів чіткої  громадської позиції, плекання та поширення національної ідеї.

Голова Тернопільської міської організації КУН Галина Ратушняк подарувала від КУНу школі книги про Шухевичу і переконана, «що відкриття даного меморіального комплексу стане чудовим прикладом як потрібно любити свою землю і вміти бути господарем на ній. Відтепер героїзм повстанців додасть учням впевненості у своїх знаннях та силах, спонукає до праці на благо Батьківщині, а дух який вирував в серцях учасників національно-визвольних змагань витатиме завжди в стінах школи».

Прес-служба ТМО КУН

Просмотров: 720 | Добавил: cunte | Дата: 14.09.2008 | Комментарии (0)


31 серпня 2008 року в місті Бережанах відбувся другий Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Дзвони Лисоні".
Спочатку відбувся триумфальний хід учасників та гостей вулицями славного міста Бережан до пам’ятників Т.Шевченка , Б.Лепкого, Степана Бандери, А.Чайковського. Відкрив фестиваль-конкурс "Дзвони Лисоні" на Площі Ринок, біля пам’ятника Т.Шевченка голова Бережанської районної  ради Роман Висоцький. Присутні мешканці та гості фестивалю тепло зустріли вітальні слова голови ради. Після відкриття та покладання квітів до пам’ятників вищезгаданих осіб на площі відбувся концерт знаного на Тернопіллі  муніципального духового оркестру "Оркестра Воля" - керівник заслужений діяч культури України Володимир Грицай. А тим часом, в районому будинку культури розпочався власне фестиваль-конкурс "Дзвони Лисоні". На фестивалі виступали: народний аматорський хор "Просвіта" м. Бережани, хорова капела "Боян"м. Бережани, чоловічий хор "Сурма" м. Рогатин, народний аматорський хор національної та патріотичної пісні м. Чорткова, ансамблі з міст Копиченці, Калуша, Здолбунова, Дрогобича, Дубно і що особливо приємно з далекого та близького міста Луганськ. Присутні в залі мешканці та гості тепло зустрічали кожну пісню.

Просмотров: 1220 | Добавил: cunte | Дата: 03.09.2008 | Комментарии (0)



В передостаній день літа біля церкви в селі Саранчуки, що на Бережанщіні відбувся молебень з нагоди 5-тої роковини загибеля друга, саратника, високо інтелегентної людину Івана Гавдиди. На молебені, крім мешканців села Саранчуки були його друзі та однопартійці Володимир Чибрас, Євген Гірник, Михайло Ратушний, Михайло Миколенко, Роман Висоцький та багато інших відомих людей України та області. Після молебені присутні поклали квіти до могилі від однопартійців, друзів та родини, потім відвідали музей Івана Гавдиди в одноіменній школі села Саранчуки.
Просмотров: 1262 | Добавил: cunte | Дата: 03.09.2008 | Комментарии (0)


Нині відзначаємо сімнадцяту річницю Української держави, котра постала як результат самовідданої боротьби мільйонів кращих синів і дочок української землі. 

За роки Незалежності ми переконалися, що демократія і добробут вимагають від кожного громадянина України постійної праці, громадянської активності та любові до Вітчизни.

Сьогодні, у надзвичайно складний період розвитку нашої держави, ми відчуваємо свою високу відповідальність перед пам’яттю славних героїв і перед майбутніми поколіннями українців.

Ми усвідомлюємо, що нас чекає нелегка боротьба і праця в ім'я нашої Матері-України.

Вірю, що ми з честю витримаємо випробування, і Україна на чолі з першим, справді українським Президентом, знайде адекватні відповіді на виклики часу і стане однією з найуспішніших країн Європи, зберігши самобутні національні традиції.

Вельмишановні однопартійці, дорогі мої побратими! Щиро вітаю Вас з 17-ю річницею Незалежності України. Зичу міцного духу, віри в найвищу правду Божу.

 

Слава Україні!                                                                 Героям Слава!

Голова Конгресу Українських Націоналістів              Олексій Івченко

Просмотров: 635 | Добавил: cunte | Дата: 26.08.2008 | Комментарии (0)




КУН висловлює щире співчуття родині Михайла Сироти з приводу його передчасної смерті Надрукувати
26.08.08

Пішла із життя чесна й благородна людина, котра власним життям і вчинками утверджувала українську державу. Україна втратила одного із кращих своїх синів та  провідного захисника держаних інтересів. Це непоправна втрата для усіх - рідних і друзів, колег і знайомих.

Михайло Сирота завжди вирізнявся чуйністю та щирістю, принциповістю та  професіоналізмом, мав заслужений авторитет серед друзів, колег, і всіх, хто його знав.

У пам’яті друзів Михайло Сирота назавжди залишиться як  талановитий політичний діяч, справжній патріот своєї держави.

Конгрес Українських Націоналістів з глибоким сумом  сприйняв гірку звістку про передчасну смерть Михайла Дмитровича Сироти, котрий був не лише відомим політиком та колегою по парламенту, а й  ... Читать дальше »

Просмотров: 669 | Добавил: cunte | Дата: 17.08.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz