Мой сайт
Меню сайта
Главная » 2008 » Ноябрь » 16

Близько 400 пластунів взяли участь в інтелектуальних змаганнях і мистецьких виступах команд у рамках проекту “Орликіада”, зорганізованого Пластом НСОУ спільно з головним управлінням з питань туризму, сім"ї, молоді та спорту Тернопільської ОДА.

Учасниками проекту були пластуни віком 12 – 18 років зі Львова, Івано-Франківська, Рівного, Києва, Ужгорода, Тернополя, Рахова, Коломиї, Острога та інших міст України.

Темою цьогорічної “Орликіади” були "Українські казки». В основі виступу команд було інсценування сценарію вигаданої ними казки. Також команди виготовляли ляльковий міні-театр на теми українських народних казок, який презентували під час змагу.
 
У програмі свята були також різноманітні виступи, інтелектуальні змаги, ігри, тематична вечірка в аквапарку "Ліпмопо" тощо.
 
В Загальному заліку перемогу здобула команда "Ар-Дже-Лю-Джа" 8-го куреня імені Ольги Басараб (Львів). Також призерами змагань стали команди "Білі кури" (Тернопіль) та "Язикаті хвеськи" (Острог).
Просмотров: 837 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)

Запали свічку пам'яті !

У суботу, 22 листопада, о 15.30 год. на Театральному майдані у Тернополі розпочнеться Всеукраїнська акція вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років „Засвіти свічку!”

У заходах зі вшанування пам’яті візьмуть участь керівники області та міста Тернополя, представники духовенства, політичних партій, громадських організацій, учнівської та студентської молоді.

О 16 годині буде оголошено Всеукраїнську хвилину мовчання та призупинено роботу на підприємствах, в установах і організаціях, а також рух громадського та приватного транспорту.

Після цього на знак скорботи про мільйони українців, які загинули внаслідок Голодомору 1932-1933 років відбудеться  панахида та молитва за померлими від голоду.

О 17 год. в обласному академічному українському драматичному театрі ім.. Т. Шевченка  розпочнеться вистава „Сльози Божої Матері” за романом У. Самчука „Марія”.

Просмотров: 905 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)

Орися Лоза | Листопад 13, 2008

З 10 по 12 листопада вісім молодих людей переважно представників Конгресу Українських Націоналістів утворивши дві групи об’їхали 22 навчальні заклади Чортківського району Тернопільської області.

Виступивши перед старшокласниками та студентами молоді націоналісти звернули увагу аудиторії на кричущий факт окупації чужинцями українського інформаційного простору та закликали присутніх робити сідомий вибір на користь української аудіо- і відеопродукції.

«Слухай, читай, твори - українське!» - таким було основне гасло даної просвітницької акції.

На думку керівника «Чортківської офензиви» референта КУН Руслана Єгорова проти України ведеться справжня духовно-інформаційна війна і від усвідомлення цього факту молоддю та чинення нею свідомого опору окупантам залежить майбутнє нашої держави.

Просмотров: 911 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)


17.11. 1921 в с. Малі Міньки поблизу смт. Базар (нині Народицького р-ну Житомирської обл.) у ході другого Зимового походу в бою з радянськими військами (9-та Кримська кавалерійська дивізія, командир Г. Котовський) зазнала поразки Волинська група Армії УНР під командуванням ген.-хорунжого Ю.Тютюника .

23.11.1921 жителів Базару більшовики зігнали подивитися на страту. Полонених, після дводенного перебування замкненими в голоді і холоді, вишикували біля заздалегідь викопаного рову.Котовський особисто хлопцям пропонував покаятися і перейти на бік Червоної армії. У відповідь пролунав голос Степана Щербака: "До вас служити не підемо. Стріляйте. Український народ вам цього не пробачить!" І залунало: "Слава Україні!". Далі хлопці заспівали "Ще не вмерла Україна!". Пісня обірвалася в них на вустах. Вони падали від катівських куль у глибокий рів. Мертвих і поранених загорнули промерзлою землею. Базарівці згадують, що потім чули з могили стогін. Історики кажуть, що листопадовий рейд майже не мав шансів на успіх, скоріше це був похід відчаю і акт героїзму.


359 героїв, що поховані в братській могилі села Базар, мріяли про українську державу без більшовиків. Заради цього армія УНР під командуванням генерал-хорунжого Юрка Тютюнника вирушила з Польщі в рейд тилами червоного ворога. Розраховуючи на селянське невдоволенн ... Читать дальше »
Просмотров: 3226 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)

Форма входа
Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz