Мой сайт
Меню сайта
Главная » Архив материалов
  В місті Тернополі 26 грудня 2008 року о 14 годині відбулася історична подія оцінка якій відбудеться через декілька років. Цю подію ініціювало рішення Конгресу Українських Націоналістів, які ще декілька років тому прийняли рішення щодо спорудження монументу Степанові Бандері в місті Тернополі. Це відбулося завдяки активній позиції Тернопільської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів та  безпосередньо його  голові володимиру Чибрасу. Тепер монумент провідникові Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері буде символом для всіх патріотів УКРАЇНИ. СЛАВА УКРАЇНІ ! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!


Просмотров: 770 | Добавил: cunte | Дата: 14.12.2008 | Комментарии (0)

09.12.08

Згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка № 1146/2008, за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, активну просвітницьку і громадську діяльність  та з нагоди 140 річчя від дня заснування Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка, орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено голову Донецької обласної організації Конгресу Українських Націоналістів ОЛІЙНИК Марію Василівну.  

Конгрес Українських Націоналістів сердечно вітає  Марію Олійник з високою державною нагородою.

Просмотров: 722 | Добавил: cunte | Дата: 14.12.2008 | Комментарии (0)

09.12.08

Чому не таланить українському народові і державі на Верховну Раду? Що нові вибори до ВР, то гірший склад народних обранців. Ніби самих достойних з достойних обирає народ. І клянуться обрані в любові до свого народу, до виборів і після виборів. І день і ніч вони тільки й думають, як покращити життя свого народу і вивести Україну в світові лідери по …  А щось не виходить! Щось постійно, заважає танцювати політичні танці нашим нардепам!

В чому ж причина такої карми для України?

Може хтось порчу чи закляття навів На ВР? Сумнівно. Бо є у ВР каплиця УПЦ МП, де можуть очищати свої душі народні депутати! Можливо не має цілющої сили Московська Церква в Україні і для певності експерименту потрібно відкрити в приміщенні ВР каплиці: Синагоги, Мечеті, Посольства Божого… І щоб нікого з депутатів не дискримінувати, освятити в ВР каплиці всіх релігійних громад, які зареєстровані в Україні. Тут виникає питання, що для атеїстів – Комуністів відкрити? Можливо міні мавзолей  їхнього ідола Леніна з восковим двійником в гробу?

Може тоді кожен нардеп знайде свого бога у приміщенні парламенту і з страхом перед  чимось святим буде служити Українській державі? Однак в цьому теж великий сумнів.

По ,,понтах” слуг народу, їхніх щоденно змінних гардеробах, прикрасах, годинниках, мобілках, автомобілях, дачах, бізнесах, відпочинках переконуєшся, що єдиний «божок» для більшості з них, це – долар. І чим вагоміший і довший цей «божок», тим жертовніше служать йому душею і тілом наші ,, дорогі ’’ обранці, а народ – був, є і буде для них електоратом – бидлом, про який згадують тільки на часі виборів.

Так в чому ж причина такого закляття на ВР?

А причина є! І височить вона, хизується невмируща на самому видному і найвищому місці ВР. Це архибільшовицька ленін ... Читать дальше »

Просмотров: 772 | Добавил: cunte | Дата: 10.12.2008 | Комментарии (2)

28.11.08

Олексій Івченко називає зрадниками більшість блоку НУ-НС.

”Із мого будинку 200 років тому починався Київ. Це була межа міста, — розповідає колишній голова компанії ”Нафтогаз” Олексій Івченко, 45 років, про старовинний особняк на вул. Саксаганського. — Він мені сподобався і я вирішив зробити собі тут резиденцію”.

На фасаді — м’язисті постаті велетнів підтримують плечими нижні балкони. А скульптури оголених жінок підпирають верхні. Будинок відреставрований. Івченко придбав його 2000-го. Потім шість років реконструював.

Усередині трохи пахне ремонтом. На підлозі — мармур, стіни оббиті різьбленими панелями з темного дерева. В будівлю вмонтували сучасний ліфт. Зовні видається, що тут чотири поверхи, але під видовженим дахом є ще два.

Івченко працює на другому поверсі. На всіх стінах висять його фотографії часів розквіту політичної кар’єри: депутатства у фракції Віктора Ющенка ”Наша Україна” та майже півторарічного керівництва ”Нафтогазом”.

Улітку Олексій Івченко придбав контрольний пакет акцій ”Єврогазбанку”.

— Тут працюють майже 180 людей, — розкриває нинішнє призначення будівлі. Хоча зовні жодної вивіски про це немає.

У кімнаті, до якої запрошує господар, — довгий стіл та великий плазмовий телевізор. Розкладені ватмани з кресленнями й макет палацу з парком навколо. Його назву екс-нардеп назвати відмовляється. Каже, що взяв у держави в оренду ”замок на Західній Україні”. Бо купувати пам’ятки архітектури забороняє закон. За два роки відреставрує його і зробить там туристичний комплекс з готелями.

Як економічна криза вплинула на ваш банк?

— Хочу похвалитися. Зараз ми виглядаємо набагато краще, ніж інші банки України. Жодного споживчого кредиту ми не видали. Не надували збиткових філій, як робили інші, щ ... Читать дальше »

Просмотров: 856 | Добавил: cunte | Дата: 29.11.2008 | Комментарии (0)


Згідно рішення Конгресу Українців Канади 21-22 листопада студенти Вінніпезького університету проведуть акцію „Відзначення голодомору-геноциду в Україні1932-1933 років”. Протягом ночі з 21 на 22 листопада в церкві в м. Вінніпезі вони будуть голодувати і після того, вранці 22 листопада буде відправлено Службу Божу за упокій душ жертв штучно створеного голоду в Україні.

... Читать дальше »

Просмотров: 690 | Добавил: cunte | Дата: 20.11.2008 | Комментарии (0)

Близько 400 пластунів взяли участь в інтелектуальних змаганнях і мистецьких виступах команд у рамках проекту “Орликіада”, зорганізованого Пластом НСОУ спільно з головним управлінням з питань туризму, сім"ї, молоді та спорту Тернопільської ОДА.

Учасниками проекту були пластуни віком 12 – 18 років зі Львова, Івано-Франківська, Рівного, Києва, Ужгорода, Тернополя, Рахова, Коломиї, Острога та інших міст України.

Темою цьогорічної “Орликіади” були "Українські казки». В основі виступу команд було інсценування сценарію вигаданої ними казки. Також команди виготовляли ляльковий міні-театр на теми українських народних казок, який презентували під час змагу.
 
У програмі свята були також різноманітні виступи, інтелектуальні змаги, ігри, тематична вечірка в аквапарку "Ліпмопо" тощо.
 
В Загальному заліку перемогу здобула команда "Ар-Дже-Лю-Джа" 8-го куреня імені Ольги Басараб (Львів). Також призерами змагань стали команди "Білі кури" (Тернопіль) та "Язикаті хвеськи" (Острог).
Просмотров: 837 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)

Запали свічку пам'яті !

У суботу, 22 листопада, о 15.30 год. на Театральному майдані у Тернополі розпочнеться Всеукраїнська акція вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років „Засвіти свічку!”

У заходах зі вшанування пам’яті візьмуть участь керівники області та міста Тернополя, представники духовенства, політичних партій, громадських організацій, учнівської та студентської молоді.

О 16 годині буде оголошено Всеукраїнську хвилину мовчання та призупинено роботу на підприємствах, в установах і організаціях, а також рух громадського та приватного транспорту.

Після цього на знак скорботи про мільйони українців, які загинули внаслідок Голодомору 1932-1933 років відбудеться  панахида та молитва за померлими від голоду.

О 17 год. в обласному академічному українському драматичному театрі ім.. Т. Шевченка  розпочнеться вистава „Сльози Божої Матері” за романом У. Самчука „Марія”.

Просмотров: 905 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)

Орися Лоза | Листопад 13, 2008

З 10 по 12 листопада вісім молодих людей переважно представників Конгресу Українських Націоналістів утворивши дві групи об’їхали 22 навчальні заклади Чортківського району Тернопільської області.

Виступивши перед старшокласниками та студентами молоді націоналісти звернули увагу аудиторії на кричущий факт окупації чужинцями українського інформаційного простору та закликали присутніх робити сідомий вибір на користь української аудіо- і відеопродукції.

«Слухай, читай, твори - українське!» - таким було основне гасло даної просвітницької акції.

На думку керівника «Чортківської офензиви» референта КУН Руслана Єгорова проти України ведеться справжня духовно-інформаційна війна і від усвідомлення цього факту молоддю та чинення нею свідомого опору окупантам залежить майбутнє нашої держави.

Просмотров: 912 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)


17.11. 1921 в с. Малі Міньки поблизу смт. Базар (нині Народицького р-ну Житомирської обл.) у ході другого Зимового походу в бою з радянськими військами (9-та Кримська кавалерійська дивізія, командир Г. Котовський) зазнала поразки Волинська група Армії УНР під командуванням ген.-хорунжого Ю.Тютюника .

23.11.1921 жителів Базару більшовики зігнали подивитися на страту. Полонених, після дводенного перебування замкненими в голоді і холоді, вишикували біля заздалегідь викопаного рову.Котовський особисто хлопцям пропонував покаятися і перейти на бік Червоної армії. У відповідь пролунав голос Степана Щербака: "До вас служити не підемо. Стріляйте. Український народ вам цього не пробачить!" І залунало: "Слава Україні!". Далі хлопці заспівали "Ще не вмерла Україна!". Пісня обірвалася в них на вустах. Вони падали від катівських куль у глибокий рів. Мертвих і поранених загорнули промерзлою землею. Базарівці згадують, що потім чули з могили стогін. Історики кажуть, що листопадовий рейд майже не мав шансів на успіх, скоріше це був похід відчаю і акт героїзму.


359 героїв, що поховані в братській могилі села Базар, мріяли про українську державу без більшовиків. Заради цього армія УНР під командуванням генерал-хорунжого Юрка Тютюнника вирушила з Польщі в рейд тилами червоного ворога. Розраховуючи на селянське невдоволенн ... Читать дальше »
Просмотров: 3232 | Добавил: cunte | Дата: 16.11.2008 | Комментарии (0)

22.10.08

21 жовтня у Львові відбулося засідання Регіональної координаційної ради націоналістичних організацій Західної України. Після Івано-Франківська і Бережан це вже четверте засідання, Ради у якому за головування лідера обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Львівщини Миколи Пшевлоцького взяли участь представники Івано-Франківщини, Тернопільщини, Рівненщини, Львівської та Чернівецької областей.

Ключовим лейтмотивом наради була тема підготовки та участі націоналістичних організацій у позачергових виборах до українського парламенту. Присутні обговорили питання залучення ширшого кола національно-патріотичних організацій з метою створення потужної політичної сили, висунули ініціативу збору підписів за внесення змін до виборчого законодавства та підтримали ідею зміцнення президентської гілки влади.

У програмі підготовки до 80-річчя Організації Українських Націоналістів запропоновано провести форум національно-патріотичних сил України.

Представники націоналістичних сил західного регіону на своєму засіданні утворили також робочі групи для узагальнення засад взаємодії включно з ідеологічною, політичною та соціально-економічною складовою.

Наступне засідання Координаційної Ради націоналістичних організацій заплановано провести через тиждень у Львові.

Прес-служба ЛОО КУН

Просмотров: 919 | Добавил: cunte | Дата: 24.10.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz