Мой сайт
Меню сайта
Главная » Архив материалов

“Гурби-Антонівці – 2008”. Війна без переможених

Світлана Коновалова, МНК

Дві доби життя “на межі”, безперервна перевірка на міцність та витривалість – те, заради чого кожного року на початку травня сотні юнаків та юначок з усієї України приїжджають на Тернопільщину на місце найбільшого бою УПА з військами НКВС. І справа не лише в модному нині слові “екстрим”: найбільша теренова гра України “Гурби-Антонівці” - це також непідробний дух братерства та патріотизму.

За свою порівняно недовгу історію ця гра без зайвого перебільшення встигла стати легендарною. В лавах “воюючих” куренів побувало більш ніж півтори тисячі молодих патріотів. І з року в рік кількість бажаючих взяти участь у грі збільшується.

Цього року гра відбулася 1- 4 травня. Серед гравців були як досвідчені таборовики, учасники попередніх ігор, так і ті, для кого “Гурби-Антонівці - 2008” стали своєрідним бойовим хрещенням. “Я вперше брала участь в подібному заході, дуже переймалась тим, чи впораюсь, чи стачить сил, - ділиться враженнями Ірина з Харкова, - Зізнаюсь, що було важко, але про те, щоб відступитися, не думала жодного разу”.

Перший день – урочисте відкриття, реєстрація учасників, знайомство з майбутніми побратимами. В повітрі – ентузіазм та знервованість. Навіть “бувалі” гравці не знають, чого чекати: кожна наступна гра не схожа на попередню.

Учасникам нагадують правила: два куреня-суперника - “Жовті” та “Червоні”, “життя” бійця – пов'язка відповідного кольору на лівій руці, мета гри– захопити прапор супротивника. Короткий інструктаж - і команди розходяться кожна на свою частину терену. Гра розпочнеться рівно опівночі.

Із “бійців” кожного куреню формується розвідка та спецзагони. Це мобільні сили команди, її очі і вуха, головна ударна сила куреню, тому і вимоги до “розвідників” і “спецназівців” відповідні: на тереновій грі як ніде с ... Читать дальше »

Просмотров: 733 | Добавил: cunte | Дата: 16.05.2008 | Комментарии (0)

В неділю, 11 травня 2008 року в приміщенні обласних профспілок, під головуванням Володимира Чибраса відбулася друга частина звітно-виборної конференції Тернопільської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів. Дехто з колишніх членів КУНу зробив спроби зірвати конференцію, але ця спроба провалилася і не була підтримана навіть колишніми симпатиками тої особи. Голова Тернопільської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Володимир Чибрас лаконічно та компетентно визначив основні завдання організації на сучасному етапі та запропонував склад проводу інші робочи органи організації. Конференція далі пройшла консолідовано та злагоджено: затвердила провід ТОО КУН та вирішила низку актуальних організаційних та інших питань.
Секретаріат ТОО Конгресу Українських Націоналістів.
Просмотров: 739 | Добавил: cunte | Дата: 14.05.2008 | Комментарии (0)




10 травня Кримська організація Конгресу Українських Націоналістів, «Просвіти» та УНП влаштували в аеропорту «Сімферополь» акцію протесту проти приїзду в Крим мера Москви Юрія Лужкова та депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна.

Учасники пікету тримали гасла: «Україні не потрібен російський чобіт!», «Затулін, Лужков геть з Криму!», «Севастополь, Крим, Україна», «Україна не Росія!».

Просмотров: 631 | Добавил: cunte | Дата: 14.05.2008 | Комментарии (0)


26 квітня Дніпропетровська обласна організація Конгресу Українських Націоналістів під гаслом «Дніпропетровці – за Єдину Помісну Соборну Українську Православну Церкву» пікетувала Дніпропетровське єпархіальне управління УПЦ МП. Причиною обурення українців стала хресна хода під благословенням Патріарха РПЦ Алексія ІІ, учасники якої закликали населення: «Очень важно, чтобы молитва о спасении России, о мире в державе, о благополучии народа российского была ежедневной».

«Ми не виступаємо проти хресних ходів», — наголосив голова Дніпропетровської обласної організації Конгресу Українських націоналістів Микола Хоменко.

«Ми виступаємо проти використання церкви в політичних цілях. Сьогодні саме це ганебне явище спостерігається з боку діючої російської влади, яка намагається використати підконтрольну їй Російську Православну Церкву для поширення антидержавницьких настроїв серед українців», — зазначив Микола Хоменко.

Просмотров: 768 | Добавил: cunte | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

Парад Вишиванок має на меті не тільки нагадати про давні українські традиції, а й відродити справжнє тлумачення Травневих свят, наше одвічне розуміння Маївок.

У суботу, 3-го травня, у Києві в рамках міжнародного етнічного фестивалю Країна Мрій з Олегом Скрипкою на чолі відбудеться незвичайне дійство. Кияни, гості міста та всі охочі матимуть змогу долучитися до Маївок і взяти участь у Параді Вишиванок.

Хода розпочнеться о 12:00 від Андріївської церкви - прокотиться Андріївським Узвозом - далі поверне на Боричів Тік - вийде на Поштову площу - і попрямує вулицею Сагайдачного до Контрактової площі - де біля пам'ятника Григорію Сковороді відбудуться народні гуляння з музикою і танцями.

Парад Вишиванок та Маївки пройдуть у передчутті 5-го фольклорного дійства від Країни Мрій, яке цього року відбудеться 21-22-го червня на Співочому полі у Києві. Така дата фестивалю обрана не випадково: цього року Країна Мрій нагадає про правдиві витоки ще дохристиянського свята Купала, пов'язаного з літнім Сонцестоянням.

Мета цієї ходи: не тільки нагадати про давні українські традиції, а й відродити справжнє тлумачення Травневих свят, наше одвічне розуміння Маївок. Насправді, назва Маївок походить від дієслова маяти - прикрашати зеленню.

ДИВИСЬ ТАКОЖ
 
18.04.2008Адже саме в трав ... Читать дальше »
Просмотров: 875 | Добавил: cunte | Дата: 03.05.2008 | Комментарии (0)



В  Тернополі відбулася звітно-виборна конференція Тернопільською обласної організації Конгресу Українських Націоналістів.  Делегати конференції обрали головою ТОО Конгресу Українських Націоналістів
Володимира Чибраса.
Просмотров: 760 | Добавил: cunte | Дата: 13.04.2008 | Комментарии (0)

КУН вимагає від Росії повернення українських етнічних земель у склад України Надрукувати
07.04.08

КУН вимагає від Росії повернення українських етнічних земель у склад України Конгрес Українських Націоналістів розцінює слова Путіна на закритому засіданні ради «Росія-НАТО» про те, що «Україна — це навіть не держава», як безпрецедентне нахабство та зазіхання на цілісність та суверенітет України, так прокоментував повідомлення, яке з’явилося у ряді ЗМІ, заступник голови Конгресу Володимир Борейчук.

«Ми радимо Путіну вчити історію не за комуністичними підручниками, де написано, що Москва виникла раніше Київської Русі, а за працями істориків, котрі не були членами компартії», — сказав Володимир Борейчук.

На його думку, було б логічніше, якби Україна вимагала від РФ повернення українських етнічних земель у склад України.

«Нам потрібно якнайшвидше вигнати Чорноморський флот з території Криму, оскільки неприпустимо, щоб на території України знаходилися війська вороже налаштованої к ... Читать дальше »

Просмотров: 719 | Добавил: cunte | Дата: 09.04.2008 | Комментарии (0)


Вшануймо пам’ять борців за волю України!

В місті Кременець Тернопільської області планується спорудження пам’ятника «Борцям за незалежну Україну».

Кременецька районна організація Конгресу Українських Націоналістів звертається до тих громадян України, яким небайдужа пам’ять славних героїв у боротьбі за волю України, долучитись до спорудження пам’ятника благодійними внесками.

Реквізити:

Р/Р 26205791911851

в Кременецькому відділенню ТОФ

АКБ «Укрсоцбанку» МФО 338017

ід. код 1188504595

«На пам’ятник».

За додатковою інформацією звертатись за тел.8 ... Читать дальше »

Просмотров: 724 | Добавил: cunte | Дата: 01.03.2008 | Комментарии (0)

Львівська обласна організація Конгресу підтримує Миколу Гука Надрукувати
22.02.08

Микола Гук21 лютого голова Львівської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Микола Пшевлоцький, член Проводу ЛОО КУН Іван Василишин та голова міста Дрогобич Микола Гук провели прес-конференцію стосовно висловлення депутатським корпусом недовіри меру Дрогобича.

Микола Гук повідомив, що звільнення його із посади голови міста це результат діяльності місцевої коаліції, до якої входять фракції «Наша Україна», БЮТ і ПППУ.

Микола Пшевлоцький зазначив, що Львівська обласна організація Конгресу підтримує позов до суду Миколи Гука на рішення Дрогобицької міської ради про його імпічмент.

За словами адвоката Миколи Гука Івана Василишина, правових підстав для імпічменту голови міста Дрогобицька міська рада не мала.

Прес-служба ЛОО КУН

Просмотров: 780 | Добавил: cunte | Дата: 24.02.2008 | Комментарии (0)

Заява Проводу Луганської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Надрукувати
22.02.08

Провід Луганської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів стурбований проведенням збіговиська антиукраїнських сил у місті Сєвєродонецьку. Таке збіговисько має на меті дестабілізацію політичної ситуації в Україні, що обов’язково призведе до погіршення економічної ситуації та стрімкого падіння довіри світових політичних і бізнесових кіл до України.

Саме через це Луганська обласна організація Конгресу Українських Націоналістів висловлює рішучий протест проти проведення вищезгаданого збіговиська у місті Сєвєродонецьку.

Голова Проводу                                                Костянтин Філімоненко

Просмотров: 837 | Добавил: cunte | Дата: 24.02.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
«Твереза Україна» БЖД - Безпека життя діяльність ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ. ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ книга, що має бути в твоїй бібліотеці УНІЖ - більше ніж фестиваль Свій до свого по своє Український Формат Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz